وي در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به حضور قوميتهاي مختلف در اين استان، کارگاههاي بسياري در سطح استان در اين زمينه فعال هستند.
وي اظهار داشت: از سويي ديگر توجه ويژه مردم اين منطقه به سازهاي سنتي، بازار فروش خوبي را براي اين توليدات رقم زده است.
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي خراسان شمالي تصريح کرد:هم اکنون در سطح استان خراسان شمالي توليد کنندگان زبر دستي حضور دارند ضمن اينکه توليد کنندگان در تهيه مواد اوليه توليد سازهاي بومي مشکلي ندارند.
عابدي با بيان اينکه ورود محصولات سازهاي غير بومي استان همچنان ادامه دارد، افزود: ورود اين محصولات و استقبال مشتريان از آن ها ،تا حدي بازار فروش را براي هنرمندان اين بخش با مشکل روبرو کرده است.
وي خاطر نشان کرد: متأسفانه به دليل نبود آمار مشخص گمرکي از ميزان واردات صنايع دستي، نمي توان آمار و ارقام مشخصي در اين زمينه ارائه داد از سويي ديگر بخش مهمي از اين معضل نيز به تازه کار بودن گمرک استان مربوط مي شود.
همچنين يکي از توليد کنندگان انواع سازهاي سنتي اين استان با تاييد خودکفايي اين استان در توليد سازهاي بومي افزود: گرايش جوانان به سازهاي جديد و غير بومي تا حدي بازار اين محصولات را در اين استان رونق بخشيده است.
محمدي ادامه داد: سازهايي چون ويالون که با گذشت زمان به ساز سنتي ايراني تبديل شده نيز از کشورهاي مختلف واردشده و از بازار خوبي نيز برخوردارند.
اين توليد کننده با اشاره به اينکه ما در توليد سازهاي بومي مشکلي نداريم اما مشکل اصلي بازار اين محصولات به سازهاي غير بومي استان مربوط مي شود، گفت: ارزان بودن محصولات وارداتي و نبود امکان توليد آن در داخل کشور، از جمله مشکلات اصلي توليد اين بخش به شمار مي آيد.
محمدي يادآور شد، توليدات چيني و پاکستاني به دليل ارزان بودن و حمايت هاي دولتي آنها، امکان صادرات مناسبي را دارند بنابراين ضررهاي زيادي را به توليد کنندگان اين بخش در استان وارد کرده اند./111
انتهای پیام/